Steven Defour voor vijf jaar bij Standard

Steven Defour heeft dinsdag een contract voor vijf jaar getekend bij Standard Luik, meldde de Belgische vice-kampioen voetbal.

Belga

De 18-jarige middenvelder, die vorig seizoen bij Racing Genk speelde, vervoegde na de ondertekening meteen de groep, die op stage is in Spa.

Standard zou 1,5 tot 2 miljoen euro neertellen voor Defour, die half juni, wegens zijn mislukte transfer naar Ajax, de wet van '78 wilde toepassen om zijn contract bij Racing Genk te verbreken. Zo ver kwam het dus uiteindelijk niet, en Genk was bereid om mee te werken aan een transfer voor Defour, die nog onder contract lag tot 2009. Maandag waren Genk en Standard al tot een overeenkomst gekomen. Ook Feyenoord en FC Keulen waren geïnteresseerd, maar die vissen dus achter het net.

Defour begon te voetballen bij Hombeek, en speelde daarna voor KV Mechelen. Na het faillissement van die club werd hij weggeplukt door Genk, waar hij sinds de winterstop van 2004-2005 bij de A-kern zit. Afgelopen seizoen speelde Defour 25 wedstrijden voor de Limburgers, en daarin scoorde hij 1 keer (tegen Roeselare). In mei werd hij door bondscoach René Vandereycken een eerste keer opgeroepen voor de Rode Duivels.

Nu in het nieuws