47 procent van overheidsdiensten online beschikbaar in België

Print
Online openbare diensten worden in de hele Europese Unie steeds volwassener. In België is intussen 47 procent van de overheidsdiensten volledig online beschikbaar. Ons land staat daarmee op de zeventiende plaats. Dat blijkt uit een onderzoek van Capgemini in opdracht van de Europese Commissie.
Twee jaar geleden was amper 35 procent van de Belgische overheidsdiensten volledig online beschikbaar. Nederland staat met 53 procent op de veertiende plaats.
Oostenrijk (83 procent) is koploper als het gaat om het verlenen van online openbare diensten, gevolgd door Estland (79 procent) en Malta (75 procent). De top vijf wordt vervolledigd door Zweden en Noorwegen.
ok het ontwikkelingsniveau is aanzienlijk gestegen. De ontwikkelingsdex, die de geavanceerdheid van openbare diensten meet, steeg in de EU15-lidstaten met zes procent tot 6 april 2006. In de EU10 bedroeg die stijging zelfs 16 procent. In deze ontwikkelindex haalt België een score van 74 procent, tegen 67 procent in 2004. Daarmee staat ons land op de achttiende plaats van de 28 landen, zo schrijft de internetnieuwssite ZDNet.
Het onderzoek is de eerste concrete bijdrage aan het Europese actieplan i2010. Het biedt een standaard, aan de hand waarvan de Europese landen vooruitgang kunnen meten en is een kernonderdeel van het door de EU gelanceerde eEurope-programma.
Het doel van dat programma is alle Europeanen te laten profiteren van de informatiemaatschappij.

.

Nu in het nieuws