Politie pakt kinderlokker op in Gent

De Gentse politie heeft dinsdagnamiddag een man opgepakt die al enkele weken jonge kinderen meelokte en misbruikte. Hij wordt woensdag voorgeleid, zo is van het parket van Gent vernomen. De man ging al tot bekentenissen over.

De kinderlokker was al enkele weken aktief in en rond Gent. Sinds begin mei zocht hij jonge migrantenmeisjes in de buurt van de Muide en de Dendermondsesteenweg. Hij verplaatste zich daarbij telkens met de fiets. Zijn slachtoffertjes waren amper 5 tot 7 jaar oud. "Hij lokte de kinderen mee naar afgelegen plaatsen en pleegde brutale zedenfeiten," aldus het parket.

De familie van vier slachtoffertjes stapte naar de politie. Er werd een team opgericht met leden van de lokale recherche, de jeugdinspectie en de interventiepolitie.

Dinsdag merkte een waakzame buurtinspecteur in de late namiddag de man op in de buurt van de IJskelderstraat. De politie zette de straten meteen af en achtervolgde de kinderlokker langs de Tolhuislaan en de Baudelostraat tot aan de Steendam. Daar werd hij opgepakt.

Het gaat om een 37-jarige Belg uit het krakersmilieu. Hij gaf vier feiten toe. Ondertussen wordt ook een oproep gedaan aan eventuele andere slachtoffers om zich te melden.

Nu in het nieuws