Overvaller reisbureau Wirtz vliegt 4 jaar cel in

Print
In Antwerpen heeft de correctionele rechtbank woensdag één van de drie daders van een gewapende overval op het Antwerpse reisbureau Wirtz veroordeeld tot vier jaar cel. Zijn stiefzoon, die een wagen had gehuurd die door de overvallers als vluchtwagen werd gebruikt, ging vrijuit, omdat hij volgens de rechtbank niets met de eigenlijke overval te maken had. Twee van de drie overvallers werden nooit gevat.
De overval op het reisagentschap aan de Keyserlei dateert van juli 2005 en leverde de overvallers zowat 7.500 euro buit op. De drie stapten gewapend binnen en eisten het geld uit de kassa en de kluis. Tijdens de overval hielden twee mannen een zestal aanwezige personeelsleden en klanten onder schot, een derde man stond aan de deur en zag erop toe dat er niemand meer binnen kwam. Ze gingen uitermate brutaal te werk.
Bij een speractie van de politie, meteen na de overval, werd in de ondergrondse parking van het UGC-bioscoopcomplex aan de Keyserlei een verdachte opgepakt. Krzysztof S. had een wapen en een deel van de buit, 1.074 euro, op zak. Verschillende slachtoffers en personeelsleden duidden hem aan als mededader. Hij zou aan de deur hebben gestaan. Ook was op de bewakingsbeelden van de parking te zien toen hij zijn kleren verstopte achter een geldautomaat. De sleutels van de oorspronkelijke vluchtwagen die er geparkeerd stond, zaten in zijn zak. In het voertuig werden cursussen Spaans en Engels gevonden, volgens getuigen de voertaal van de overvallers.
De tweede beklaagde ging woensdag vrijuit. Krystian K., de stiefzoon van het Krzysztof S., had de vluchtwagen gehuurd omdat zijn stiefvader geen rijbewijs had. Hij wist naar eigen zeggen niet waarvoor de wagen gebruikt zou worden en hij verklaarde dat hij niet betrokken was bij de overval. De rechter geloofde hem.
De aanwezige klanten en personeelsleden krijgen allen een schadevergoeding van 2.000 euro toegekend. Het reisbureau heeft recht op een vergoeding van 5.000 euro.

.

Nu in het nieuws