Allereerste Belgische wolkenkrabber-run in KBC-Toren in Antwerpen

Belgische beoefenaars van de discipline "trappenlopen" hoeven het dit jaar niet ver te zoeken. Op zondag 15 oktober vindt de allereerste wolkenkrabber-run in België plaats in de KBC-Toren in Antwerpen.

Belga

De KBC-Toren, beter bekend als de Boerentoren, is met zijn 97 meter het op een na hoogste gebouw van Antwerpen. Enkel de OLV-kathedraal doet beter.

De bekendste torenloop ter wereld is ongetwijfeld de Bank of America Empire State Building Run-Up in New York waar de 150 lopers maar liefst 86 verdiepingen (1.576 trappen) moeten beklimmen. De langste torenloop is die van Chicago, waar de deelnemers de 2.109 trappen van de Go Vertical - Sears Tower moeten oplopen.

Deelnemers aan de run in Antwerpen gaan de uitdaging aan om de 26 verdiepingen van de Toren, ofwel 479 trappen, zo snel mogelijk op te lopen. Tussen 11.00 en 17.00 uur mogen in totaal 500 deelnemers hun kansen wagen. Om de 50 seconden start er een deelnemer op de Groenplaats.

Deelnemers die de finish op de 26ste verdieping halen, worden daar in de panoramazaal alvast beloond met een adembenemend zicht op de Scheldestad. Op de Groenplaats wordt een videowall van 24m2 opgesteld waarop rechtstreekse beelden vanuit de trappengangen en de panoramazaal te zien zijn.