Groen! voert actie voor invoering zone 30 in Antwerpen

De partij Groen! heeft dinsdag een symbolische actie gevoerd voor de invoering van de zone 30 in elke woonkern in de Antwerpse binnenstad.

Belga

Groen! zette haar eis kracht bij in de Kronenburgstraat in Antwerpen, waar "een absurde situatie" ervoor zorgt dat de zone 30 eindigt op 100 meter vande schoolpoorten in de straat. Het verkeersbord dat het einde van de zone 30 aankondigde, werd overplakt met een affiche van de partij Groen! .

"We hebben de toestand in de Kronenburgstraat al in september 2005 aangeklaagd. Toen kregen we van de bevoegde schepen het antwoord dat het snel in orde zou zijn, maar de toestand is nog altijd even absurd", zegt Yves Aerts, partijsecretaris van Groen! . Aan het begin van de Kronenburgstraat staat een verkeersbord dat het begin van de zone 30 inluidt, maar dertig meter verder kondigt een tweede bord het einde van de zone 30 aan. Vijftig meter verder start de zone 30 opnieuw voor de schoolpoorten in de Kronenburgstraat. Te veel borden die zorgen voor een onduidelijke situatie voor de automobilisten, concludeert Groen! .

Nu in het nieuws