Aantal overvallen op tankstations daalt

Het aantal overvallen en diefstallen op tankstations is vorig jaar met de helft gedaald. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Belgische Petroleumfederatie dat Gazet van Antwerpen kon inkijken.

Belga

In 2005 werden er 118 zware misdaden in tankstations geregistreerd, een jaar eerder waren er dat nog 262. "Het aantal elektronische betalingen in de tankstations neemt sterk toe, daardoor zit er ook minder baar geld in onze kassa's," zegt Gaetan van de Werve van de Belgische Petroliumfederatie. "Dieven merken dat er op die manier steeds minder te rapen valt." Een tweede verklaring zijn de investeringen in beveiligingssystemen. "Die lijken nu te renderen," aldus van de Werve.

Er zijn in ons land 3.420 tankstations. In totaal werd er op 25 tankstations een brutale overval gepleegd, een pak minder dan het jaar voordien (95). Daarnaast nam ook het aantal diefstallen spectaculair af. Dieven sloegen in 93 tankstations toe, een jaar eerder werden nog 167 uitbaters het slachtoffer van een diefstal. Volgens de federale politie worden de overvallen gewelddadiger.

Nu in het nieuws