"Zidane kan titel van beste speler kwijtspelen"

Print
Sepp Blatter, de voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA, heeft aan de Italiaanse pers laten uitschijnen dat de Fransman Zinédine Zidane zijn benoeming van beste speler op het WK mogelijk kan kwijtspelen. Reden daarvoor is de kopstoot die 'Zizou' zondag in de WK-finale gaf aan de Italiaan Marco Materazzi.
"Vooraleer eender welke beslissing te nemen, wacht ik het disciplinair onderzoek af," aldus Blatter in een interview met de Italiaanse krant la Repubblica.
Maandag werd de Franse nummer 10, die zondag op een trieste manier een punt zette achter zijn carrière, alsnog tot beste speler van het WK verkozen. Dat dit zover kon komen is te wijten aan het systeem, omdat het merendeel van de stemmen voor de finale, en dus voor de kopstoot van Zidane, werden uitgebracht.
"Het uitvoerend comité van de FIFA moet tussenkomen wanneer het gedragingen vaststelt die tegenstrijdig zijn met de sportethiek," aldus Blatter. "Daarom heb ik aan onze disciplinaire commissie de opdracht gegeven hieromtrent een onderzoek te starten."

.

Nu in het nieuws