'Dopingdokter' Fuentes beschuldigt voetballers, tennissers en atleten

Print
Volgens dokter Eufemiano Fuentes, die als de spilfiguur wordt beschouwd in het Spaanse dopingschandaal, wordt een aantal betrokken atleten niet genoemd. Dat verklaarde hij woensdag aan de Spaanse radiozender Cadena Ser.
"Niet alle namen worden geciteerd. Bijvoorbeeld uit sporten als atletiek, tennis en voetbal", zegt de voormalige ploegdokter van wielerteams als Kelme en Once. "In het onderzoeksrapport van de Spaanse politie worden sommige namen die er hadden moeten tussen staan, niet genoemd. Anderen, die er niet bij horen, staan er dan weer wel op. Daar horen renners bij die op dit moment deel nemen aan de Tour. Vraag me niet waarom zij worden genoemd", aldus Fuentes, die ervan wordt beschuldigd een groot aantal renners met onder andere bloeddoping te hebben behandeld.

Volgens Fuentes, die door het onderzoeksgeheim geen namen mag geven, zullen er binnenkort nieuwe namen van atleten worden bekendgemaakt. "Wielrenners, maar ook atleten, tennissers, voetballers. De namen die nu bekend zijn, is maar een selectie."
Gisteren benadrukte de Spaanse staatssecretaris van Sport, Jaime Lissavetsky, dat er voetballers noch tennissers zouden betrokken zijn. Daarmee weerlegde hij de beschuldigingen van een Frans weekblad, dat uitpakte met het nieuws over de mogelijke betrokkenheid van tennisser Rafael Nadal en vijf voetballers van Real Madrid.
Voorlopig is geweten dat minstens 58 renners deel uitmaakten van het dopingnetwerk van Fuentes. Onder hen de Duitser Jan Ullrich en de Italiaan Ivan Basso, die om die reden niet mochten starten in de Tour.
Woensdagavond wordt Fuentes opnieuw verhoord, weet Cadena Ser nog.

.

Nu in het nieuws