Italië verslaat Duitsland en speelt de finale van het WK

Print
Italië heeft zich dinsdag in Dortmund als eerste geplaatst voor de finale van het WK voetbal, via winst tegen Duitsland met 0-2 na de verlengingen.
Na 90 minuten stond het 0-0. Lange tijd leken de teams in de verlengingen op weg naar strafschoppen, maar in de 119de minuut maakte Grosso de 0-1 en net voor affluiten maakte Del Piero er nog 0-2 van.

Duitsland kon al zes jaar lang niet meer winnen van een 'groot voetballand'. Sinds de 0-1 zege tegen Engeland, op 7 oktober 2000 in Londen, in de kwalificaties voor het WK 2002 speelde Duitsland achtien keer tegen een land dat ooit wereld- of Europees kampioen was. Er werd 11 keer verloren en 7 keer gelijkgespeeld. Duitsland scoorde in die wedstrijden 14 keer en kreeg 34 doelpunten tegen.
De zege tegen Argentinië in de kwartfinales, met penalty's na een 1-1 gelijkspel, wordt in de statistieken als een gelijkspel en niet als een overwinning opgenomen.

In de finale speelt Italië zondag in Berlijn (20u00) tegen de winnaar van de andere halve finale, tussen Portugal en Frankrijk, van woensdag in München. Duitsland speelt zaterdag in Stuttgart (21u00) tegen de verliezer van die partij om de derde plaats op dit WK.

.

Nu in het nieuws