"Kiezers Vlaams Belang willen geen stemadvies"

Print
De kiezers van Vlaams Belang verwachten geen opgestoken vingertje, geen moralistisch gepreek en zeker geen stemadvies naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen, reageert Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter op de 0110-festivals later dit jaar.
Het VB-boegbeeld schreef een open brief aan de artiesten die meedoen aan het 0110-festival van dEUS-zanger Tom Barman. De Antwerpenaar wil op één oktober, een week voor de gemeenteraadsverkiezingen, een festival voor verdraagzaamheid organiseren.

Dewinter zegt dat de concerten in Antwerpen, Gent en Brussel gericht zijn tegen het Vlaams Belang. Hij vindt dat Laura Lynn, Clouseau of Will Tura zich laten manipuleren en merkt op dat onder hun fans VB-aanhangers of -stemmers zitten.

In de brief schrijft hij wel dat het een goede zaak is dat de artiesten zich tegen onverdraagzaamheid en racisme keren, maar hij vindt het ontoelaatbaar dat die fenomenen gelinkt worden aan het Vlaams Belang.

De geviseerde artiesten blijven erbij dat het festivals zijn tegen de onverdraagzaamheid. Zij keren niet op hun stappen terug, ondanks de soms grote druk van de Vlaams Belang'ers in de gastenboeken op de fansites.

.

Nu in het nieuws