Fotoagentschap zegt dat Laurent niet werd "vergoed" voor foto's

Prins Laurent heeft geen geld ontvangen voor de fotoreportage van zijn tweeling, zegt Paul Marnef van het Isopix-agentschap, dat de foto's verspreidt.

Belga

"De prins heeft ons nooit gecontacteerd, noch rechtstreeks noch onrechtstreeks, en hij is niet tussengekomen bij de vaststelling van de prijs of de onderhandelingen erover."

"Wanneer het Paleis een fotosessie met bepaalde fotografen organiseert, worden die foto's vervolgens verkocht. En wanneer iemand werkt, moet hij daar ook voor vergoed worden. De koning en de koningin hebben al geposeerd voor fotografen en die foto's zijn daarna ook verkocht", zegt Marnef vrijdag.

Hij wijst er ook op dat prins Laurent niet de gewoonte heeft om dergelijke zaken te regelen via de persdienst van het Paleis. De fotoreportage werd gemaakt door een vriend van de prins, fotograaf bij het Franse agentschap Sipa Press. Dat agentschap heeft de verspreiding en verkoop van de foto's geregeld. In Frankrijk werd de reportage exclusief verkocht aan het tijdschrift "Point de Vue".

Het agentschap Isopix, dat samenwerkt met Sipa Press, heeft de reportage voorgelegd aan verschillende kranten en tijdschriften in België. Verschillende media zouden interesse getoond hebben en "rekening houdend met de exclusiviteit van de foto's en met het journalistieke aspect, is de reportage verkocht voor een prijs die overeenstemt met die van de Belgische markt, een prijs die een pak lager ligt dan de Franse prijzen".