Signalisatie en informatie NMBS krijgen nieuwe vorm

Print
De NMBS heeft dinsdag in het station van Ottignies (Waals-Brabant) het nieuwe design van de bewegwijzering en de informatie voor de reizigers voorgesteld. Behalve in Ottignies wordt de nieuwe vormgeving ook in het station van Sint-Niklaas uitgetest. Nadien wordt ze in alle stations in België toegepast.
Er is al een budget van drie miljoen euro uitgetrokken om de komende twee jaar een vijftiental stations volgens het nieuwe ontwerp te stroomlijnen.

De huidige informatieborden en signalisatie zijn verouderd en weinig samenhangend. Bijgevolg schreef de NMBS een wedstrijd uit waaraan industriële ontwerpers uit België konden deelnemen. De jury koos het ontwerp van Stefaan Schoning van Colombo Industrial Design. "De filosofie is de reiziger van meet af aan bij de hand te nemen om hem naar de loketten en het juiste perron te leiden met informatie en bewegwijzering, die in alle stations eenvormig is", vatte Léo Pardon, de algemeen directeur van de reizigersafdeling van de spoorwegmaatschappij samen.

.

Nu in het nieuws