Italiaanse agenten gearresteerd in CIA-ontvoeringszaak

Twee agenten van de Italiaanse geheime dienst SISMI zijn gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een CIA-operatie waarbij in 2003 een Egyptische geestelijke in Milaan werd ontvoerd. Dat hebben Italiaanse nieuwsmedia woensdag bericht.

AP Ned

Een van de arrestanten is volgens de berichten Marco Mancini, een hoge functionaris van de SISMI. De naam van de andere arrestant, die ook bij de geheime dienst werkt. was niet bekend. De politie deed ook een inval bij de krant Libero in Milaan. Daarbij werd de computer meegenomen van plaatsvervangend hoofdredacteur Renato Farina. Hij heeft de ontvoering van Osama Mustafa Hassan Nasr verslagen en de krant zei dat de politie op zoek is naar informatie die de SISMI hem zou hebben toegespeeld.

De Milanese magistraat Armando Spataro, die het onderzoek leidt, heeft eerder de arrestatie gelast van 22 CIA-agenten die ervan worden verdacht Nasr te hebben ontvoerd. Er verschijnen al maanden berichten dat de CIA medewerking heeft gekregen van de SISMI, maar dat werd door zowel de dienst als de regering van oud-premier Silvio Berlusconi tegengesproken. Berlusconi weigerde ook de VS om uitlevering van de agenten te vragen.

Nu in het nieuws