Twee jongeren en minderjarige aangehouden voor dodelijke overval

Print
Twee negentienjarige jongeren uit de buurt van het Luikse Aywaille zijn woensdag aangehouden en een zeventienjarige jongen werd doorverwezen naar het jeugdparket. Het trio overviel een man op de parking van de GB in Aywaille in de nacht van 22 op 23 juni. Het slachtoffer overleed enkele dagen later.
Het slachtoffer sloeg op de vlucht, klom over een vier meter hoge muur en sprong aan de andere kant naar beneden. De man slaagde er echter niet in weer op te staan en intussen waren de drie jongeren tot bij hem geraakt. Ze gaven de man vuistslagen en trapten hem, terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer verloor het bewustzijn en de overvallers vluchtten met zijn auto, waarvan ze de sleutels hadden gestolen.
De man werd gevonden door voorbijgangers en naar het ziekenhuis gebracht. Daar kon hij de omstandigheden van de overval uitleggen toen hij korte tijd uit zijn coma ontwaakte. Op 30 juni overleed de man.
De politie kon de feiten reconstrueren en de daders vatten. Het drietal heeft bekend. De twee meerderjarigen zitten in de gevangenis van Lantin. De jeugdrechter moet nog beslissen wat er met de minderjarige moet gebeuren.

.

Nu in het nieuws