Zware straf gevorderd voor man die huis in Ruiselede deed ontploffen

Print
Het openbaar ministerie heeft woensdag voor de correctionele rechtbank in Brugge een strenge straf gevraagd voor Franky T. Deze 45-jarige man deed op 13 december 2005 zijn woning in de Ommegangstraat in Ruiselede ontploffen. De rechtbank vonnist op 12 september.
De man goot voor de ontploffing 113 liter benzine over zijn huis. De explosie vernielde twee woningen volledig. Tientallen anderen liepen schade op. Er boden zich woensdag 58 burgerlijke partijen aan. Zij eisen samen enkele miljoenen euro voorlopige schadevergoeding.

De openbare aanklager zei dat het leven van de mensen in de wijk erg is getroffen. "Materiële schade is vergoedbaar", pleitte de procureur. "Maar er is ook morele schade. Het is een wonder dat er niet meer slachtoffers vielen". De openbare aanklager vorderde een strenge straf.
Volgens de verdediging wilde de man enkel zijn inboedel beschadigen en heeft hij de impact van zijn daad onderschat. Meester Bonny zei dat het ging om een wanhoopsdaad en een gezinsdrama. De vrouw van de betichte wilde scheiden. Ze vroeg daarbij een te hoge prijs voor haar deel van de woning. Daardoor zou de betichte zijn genoodzaakt om de woning die hij eigenhandig bouwde, te verkopen. De verdediging vroeg om bij de strafmaat rekening te houden met het menselijke drama achter de feiten. Volgens de psychiater is de man geen gevaar voor de maatschappij.
De betichte zelf drukte zijn spijt uit. Door een eerdere veroordeling kan hij geen uitstel van straf meer verkrijgen.

.

Nu in het nieuws