Politie geeft vakantiegangers tips over veilig rijden met caravan

Vrijdag en zaterdag organiseren de federale politie en de automobilistenvereniging VAB op de parking langs de E411 in Wanlin in de provincie Namen een actie voor caravangebruikers. Ze kunnen hun caravan laten controleren op overgewicht en krijgen specifieke tips over veilig rijden.

Zo geeft de politie mee dat caravangebruikers in een afdaling hun snelheid moeten aanpassen om te vermijden dat de caravan gaat slingeren. Als dat toch gebeurt, kan een korte remstoot en onmiddellijk weer versnellen helpen. Maar deze techniek mag niet in een bocht worden toegepast.

De federale politie deelt ook mee dat te zwaar geladen caravans het risico op ongevallen verhogen. Als er zich veel vrachtverkeer op de autosnelweg bevindt, moet extra afstand gehouden worden. Voorts kunnen zich problemen voordoen met versleten caravanbanden en bij inhaalmanoeuvres.

In België, Nederland, Duitsland en Frankrijk worden ook deze zomer controles uitgevoerd op caravans. Bij die controles wordt nagegaan of alle technische eisen en de verkeerswet gerespecteerd worden. De tips voor caravanrijders en andere verkeersinformatie voor vakantiegangers zijn ook beschikbaar op de website

.

Nu in het nieuws