VAB waarschuwt voor vakantiedrukte tijdens weekend

Print
Het komende weekend wordt het druk op de Belgische wegen, zo waarschuwt VAB. Volgens de automobilistenvereniging vertrekken velen bij het begin van het bouwverlof dit weekend immers op vakantie.
Bovendien denken heel wat mensen aan een verlengd weekendje naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag op dinsdag. "Als het weer een beetje meezit, wordt het àlle dagen druk", aldus VAB.

De drukte zou vrijdagavond al beginnen op de Antwerpse en Brusselse Ring. Zaterdag verwacht VAB veel verkeer op de snelwegen E17 en E40 naar de kust. Op zondag, maandag en dinsdag is de verkeersdrukte vooral afhankelijk van het weer en van de dagjestoeristen. Bij mooi weer moeten bestuurders rekening houden met een hele drukke terugkeer, die mogelijk kan uitlopen tot na middernacht.
Wie op vrijdag op vakantie wil vertrekken, doet dat best tijdens de ochtend. Op zaterdag wacht je best tot na het middaguur. Zondag vertrekken, lijkt geen probleem. Wie terugkeert moet zondag tussen 16.00 en 20.00 uur wel rekening houden met de terugkeer van de dagjesmensen en weekendtoeristen.

Voorts waarschuwt de VAB nog voor druk verkeer op enkele buitenlandse verkeersassen, vooral op de A3 Frankfurt-Nürnberg, de A8 Karlsruhe-München-Salzburg, de ringen rond Parijs, de A7 Beaune-Orange, de A46 rond Lyon, de A3 Basel-Luzern-Chiasso ter hoogte van de Gotthardtunnel en de A13 Innsbruck-Brenner.
Al bij al wordt het een druk weekend voor de heenreizen en een rustig weekend voor de terugreizen, besluit de automobilistenvereniging.

.

Nu in het nieuws