Treinverkeer naar Nederland gestoord door stroompanne

Print
Het treinverkeer van en naar Nederland is woensdagmorgen stilgevallen door een stroompanne in het Nederlandse Roosendaal. Tot 11.00 uur waren er vertragingen.
BR> "Woensdagochtend om 05.45 uur ontstond in het Nederlandse Roosendaal een stroompanne. Het is nog niet duidelijk hoe die panne ontstaan is", aldus Petit. Hierdoor was er geen treinverkeer meer mogelijk tussen het Belgische Essen en Roosendaal. De treinen vanuit Antwerpen konden enkel nog tot Essen doorrijden. Even werd gedacht dat het probleem snel kon worden opgelost. Toen dit niet het geval bleek, besloot Infrabel om op Belgisch grondgebied twee busdiensten in te leggen. "Vanaf 08.00 uur hebben we een bus ingelegd tussen Antwerpen-Berchem en Roosendaal en vanaf 09.00 uur tussen Essen en Roosendaal".
Om 09.10 uur was de stroompanne opgelost en was er opnieuw treinverkeer mogelijk. Een Thalystrein die onderweg was naar Nederland heeft een vertraging van ongeveer 30 minuten opgelopen. De andere treinen reden nog tot ongeveer 11.00 uur nog met een kleinere vertraging.

.

Nu in het nieuws