Monument Peter Benoit is vergeetput geworden

Het gaat niet goed met het monument van Peter Benoit, dat al jaren in het Harmoniepark in Antwerpen staat te verkommeren. ”Het is een schande dat de overheid dit zomaar laat gebeuren”, zegt Ben Gyselinck van de Vlaamse Sabamvrienden.

kdriessens

BR>

”Waarschijnlijk is het argument dat er plannen klaarliggen voor 2009 of later, maar daarmee is de huidige toestand van het monument niet verklaard. Periodiek onderhoud van het Vlaams cultuurpatrimonium behoort normaal tot de taken van een overheid”, zegt Ben Gyselinck.

”Het kan toch echt niet moeilijk zijn om ergens het nodige geld vandaan te halen om het monument te onderhouden en te vrijwaren van sluikstort en andere rommel. De situatie zoals ze nu is, is een regelrechte schande en het lijkt erop dat het monument een vergeetput is geworden”, klaagt de man.

De Antwerpse schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V) kent de situatie van het monument. ”Dat is inderdaad een schande. Ik heb een tijd geleden al aan de Vlaamse overheid voorgesteld om het monument opnieuw aan de Opera op de Frankrijlei te zetten. Dat voorstel is alvast niet negatief onthaald.”