NBA - Draft 2006: Italiaan Bargnani nummer 1

Print
De prestigieuze Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie (NBA) heeft er een nieuwe primeur bij: voor het eerst werd een Europese speler, de Italiaan Andrea Bargnani (2m09, 20 jaar), als eerste gekozen in de draft van 2006.
De jaarlijkse selectie van de beste jonge spelers vond woensdagavond in New York plaats. De power forward van Italiaans kampioen Benetton Treviso werd gekozen door de Toronto Raptors.

Bargnani, een echte driepuntspecialist, wordt vergeleken met de Duitse vedette Dirk Nowitzki van Dallas. Gemiddeld lukte de jonge Italiaan het voorbije seizoen 11,6 punten en 5,5 rebounds in 21 minuten. In 2003 was Europa er al eens dicht bij met de Serviër Darco Milicic, die toen als tweede uitkwam tijdens de beruchte draft die LeBron James als nummer één opleverde.

Ook voor ons land was een eervolle vermelding weggelegd: de Senegalese pivot Mouhamed Saer Sene (2m13, 20 jaar), die afgelopen seizoen bij Verviers-Pepinster speelde en het jaar daarvoor bij de jeugd van Spirou Charleroi, werd als tiende gekozen door de Seattle Supersonics.
Nu in het nieuws