Proces Italiaans voetbalschandaal uitgesteld tot maandag

Print
Het grootste proces in het Italiaanse voetbal, waarbij de vier topclubs Juventus, AC Milan, Lazio Roma en Fiorentina degradatie moeten vrezen voor hun betrokkenheid bij een systeem van gemanipuleerde wedstrijden, werd donderdag na enkele uren al opgeschort tot maandag.
Dat besliste het sporttribunaal in Rome. Tribunaalvoorzitter Cesare Ruperto, de ex-voorzitter van het Grondwettelijk Hof in Italië, aanvaardde de vraag van verscheidene partijen voor extra tijd en stelde de zaak met drie dagen uit. Behalve de vier clubs zijn ook 26 personen aangeklaagd wegens sportieve fraude, onder wie clubofficials, bondslui en scheids- en lijnrechters.
br> Vijf clubs -Bologna, Messina, Lecce, Treviso en Brescia- vroegen om te mogen deelnemen aan het proces en het tribunaal beoordeelde die wens ontvankelijk. De vijf zouden profijt halen bij een eventuele veroordeling van de vier topclubs. De advocaten van Juve en Fiorentina waren tegen de eis, maar tevergeefs.
br> Het uitstel betekent niet dat Ruperto afziet van zijn deadline van 10 juli om een beslissing in eerste aanleg te presenteren.
Nu in het nieuws