Beckenbauer wil FIFA-voorzitter Blatter niet opvolgen

Print
Franz Beckenbauer, momenteel voorzitter van het WK-organisatiecomité en voorzitter van Duits landskampioen Bayern München, zal Sepp Blatter niet opvolgen als voorzitter van de Wereldvoetbalbond FIFA. "Om zo'n functie uit te voeren is meertaligheid een vereiste: ik spreek enkel Engels en Beiers", aldus Beckenbauer donderdag in Berlijn.
Huidig FIFA-voorzitter Sepp Blatter verklaarde eerder dat Beckenbauer hem niet zou kunnen opvolgen en daarmee gaat 'der Kaiser' akkoord: "Ik moet hem in principe gelijk geven." Blatter had reeds aangekondigd bereid te zijn om in mei 2007 zichzelf op te volgen. De 60-jarige Beckenbauer sloot daarentegen niet uit om zich als kandidaat-voorzitter te presenteren van de Europese voetbalbond UEFA. "Ik heb altijd mijn interesse getoond voor het moment dat Lennart Johansson (de huidige UEFA-voorzitter) zich terugtrekt of niet meer aantreedt", zegt Beckenbauer.
Er zijn evenwel signalen dat op het congres in Düsseldorf begin 2007 Johansson zichzelf opnieuw wil opvolgen. Volgens Beckenbauer zal Johansson hieromtrent de komende weken of maanden een beslissing nemen. Ook voormalig Frans international Michel Platini, momenteel FIFA-lid, heeft zijn interesse getoond voor de functie van UEFA-voorzitter.
Nu in het nieuws