"Dit is een ramp voor het wielrennen"

Volgens Walter Godefroot, gewezen manager van T-Mobile is de schorsing van Ullrich en Basso een ramp voor het wielrennen.

Belga

"Dat er in het Spaanse wielrennen iets niet pluis was, zeg ik al langer dan vandaag, maar dat er ook zoveel andere renners bij betrokken zijn, dat had ik echt niet verwacht.".

De Duitse wielerformatie zette vrijdag twee renners die betrokken zijn in het Spaanse omkoopschandaal op non-actief: Jan Ullrich en Oscar Sevilla.

"Dat Ullrich er bij betrokken is, had ik niet zien aankomen. Maar je mag er van uit gaan dat, wanneer een firma als T-Mobile een dergelijke beslissing neemt, er wel degelijk iets aan de hand is.

Dit is een ramp voor het wielrennen", vertelt de 62-jarige Godefroot, die na vorig seizoen afscheid nam van de wielrennerij. Over de eventuele rol van Rudy Pevenage, de persoonlijke begeleider van Ullrich, wil Godefroot het niet hebben. "Daar wil ik niets over kwijt. Rudy Pevenage bestaat sinds 2002 niet meer voor mij", vertelt Godefroot over zijn vroegere rechterhand.