Groot-Brittannië brengt medicijn tegen zwaarlijvigheid op de markt

Print
In Groot-Brittannië is een nieuw geneesmiddel tegen overgewicht op de markt, dat een opmerkelijke afname van het lichaamsgewicht en de taille-omtrek bewerkstelligt. De stof rimonabant in het geneesmiddel zorgt ervoor dat de gebruiker minder honger heeft. Voor mensen met extreme zwaarlijvigheid kreeg de behandeling met rimonabant onlangs een Europese goedkeuring.
Uit klinische tests bij 6.000 proefpersonen in Europa en de Verenigde Staten is gebleken dat de helft van de deelnemers ongeveer 5 procent gewichtsverlies bereikte na een behandeling met rimonabant. Een kwart van de respondenten verloor 10 procent lichaamsgewicht.

De producent van het veelbelovende vermageringsproduct is Sanofi-Aventis. Wie het product gebruikt, moet het dagelijks innemen en daar ongeveer 80 euro per maand voor over hebben. Rimonabant wordt bij de apotheek onder de merknaam Acomplia verkocht.
Rimonabant behoort tot een nieuwe klasse van medicijnen, de CB1-blokkers, die zowel het hongergevoel als de afhankelijkheid van nicotine beïnvloeden. Want rimonabant werd ook bestudeerd als hulpmiddel bij het stoppen met roken en liet daarbij gunstige resultaten optekenen. Maar als behandeling bij het stoppen met roken, is het preparaat nog niet goedgekeurd door de bevoegde autoriteiten.
Nu in het nieuws