Belgen scoren vrij goed op vlak van e-mailbeheer

Print
Belgen scoren over het algemeen vrij goed op vlak van e-mailbeheer. Vlamingen blijken in realiteit bewuster om te gaan met het verwerken van hun e-mails dan hun Franstalige landgenoten. En ook mannen doen het beter dan vrouwen.
Dat blijkt uit een equête over e-mailgedrag door het opleidingsbedrijf Key Job Training.

Wie een kaderfunctie heeft, gaat eveneens meestal bewuster om met het opvolgen van zijn digitale post. Bepaalde factoren, zoals bijvoorbeeld de variabele leeftijd, blijken dan weer weinig impact te hebben op het e-mailgedrag.
De helft van de ondervraagden kreeg een goed e-mailrapport. Slechts een kleine minderheid, minder dan twee procent, behaalde een "onvoldoende". "Algemeen kunnen we besluiten dat de Belg goed scoort op vlak van e-mailbeheer. Wanneer we de testresultaten vergelijken met een gelijkaardigde enquête die we in 2004 voerden, merken we een duidelijke verbetering", legt Paul De Bruyne, general manager bij Key Job Training, uit.

De Bruyne geeft tot slot nog enkele tips om de e-mailstroom nog efficiënter aan te pakken. Zo raadt hij computergebruikers onder meer aan het aantal mails in hun inbox te beperken tot 25. Het uitprinten van alle mails is volgens de specialist eveneens uit den boze want tijdsintensief en inefficiënt. Ook is het goed om inkomende post meteen om te zetten in taken en afspraken. Momenteel doet slechts zes op tien e-mailgebruikers dat en dat aantal moet stijgen, vindt De Bruyne.
Nu in het nieuws