Rock Werchter kent zonnige start

Print
In Werchter is donderdag de 32ste editie van Rock Werchter van start gegaan. Van donderdag tot zondag treden meer dan 60 groepen of artiesten op.
Het weer zit de festivalgangers mee en volgens de voorspellingen belooft dat de volgende dagen niet anders te worden. De organisatie en de gemeente Rotselaar hebben alvast maatregelen genomen voor voldoende drinkwater.

De joodse Matisyahu beet om 16.30 uur op het hoofdpodium de spits af van Rock Werchter 2006. Atmosphere volgde een kwartier later in de Marquee, het tweede podium. Nadien was het op het hoofdpodium de beurt aan het rauwe geluid van Deftoners en Tool en in de Marquee maakte Kaizers Orchestra het mooie weer met Noorse en andere drankliederen, gevolgd door Death Cab For Cutie.

De deuren gingen donderdag open om 14 uur. Door het mooie weer zat de festivalsfeer er al vroeg in. De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn erg goed en het belooft dan ook een warme festivaleditie te worden.
"Wij hebben aan de civiele bescherming tienduizend extra zakjes drinkwater van een liter gevraagd", zegt burgemeester Dirk Claes van Rotselaar. Donderdag werd aan de ingang van de festivalwei ook al extra water uitgedeeld. "Aan de sponsors hebben we gevraagd meer petjes en hoedjes te verspreiden als bescherming tegen de zon, waardoor de wei nu geel ziet van de Humohoedjes", aldus nog de burgemeester. Ook op de campings zal extra drinkwater worden uitgedeeld.
Volgens Claes verliep de toeloop naar het festival rustig. Er waren twee kleine incidentjes eerder op de dag. "Een auto vatte vuur, maar daarbij vielen geen gewonden. Bij een incident met een laadbusje op een van de campings vielen enkele lichtgewonden".
De meeste mensen zijn donderdag naar de wei afgezakt voor de Red Hot Chili Peppers, die van 22.45 uur tot 00.15 uur spelen. Nadien wordt op het hoofdpodium nog plaats gemaakt voor Black Eyed Peas, die om 2 uur het licht uitdoen van de eerste festivaldag. Voor het zover is, treedt op het hoofdpodium nog Manu Chao Radio Bemba Soundsystem op. En in de Marquee concerteren donderdagavond nog Damian 'Jr Gong' Marley, The Streets en Roger Sanchez.

De Lijn deelt mee dat op de eerste festivaldag meer dan 26.000 reizigers gebruik maakten van de bus om de festivalweide te bereiken. Dat is meer dan de 25.000 reizigers op de eerste festivaldag vorig jaar. In totaal vervoerde De Lijn tijdens de vorige editie van Rock Werchter 25.000 passagiers.
Nu in het nieuws