DiCaprio wil film produceren over schrijver Timothy Leary

Print
De Amerikaanse acteur Leonardo DiCaprio is van plan een film te produceren over het leven van schrijver Timothy Leary, een van de boegbeelden van de Amerikaanse "tegencultuur". Dat schrijft donderdag het vakblad Variety.
Het productiehuis van het vrouwenidool, Appian Way, heeft al een scenarist aangeworven om een script uit te werken dat DiCaprio toelaat in de hoofdrol te schitteren.

Leary overleed in 1996 en was toen, ondanks jarenlang intensief LSD-gebruik, toch 75 jaar oud weten te worden. De schrijver was overigens een groot pleitbezorger van de therapeutische kwaliteiten van de synthetische drug. Dat kwam hem meermaals op aanvaringen met het gerecht te staan.
In Martin Scorsese's "The Aviator" incarneerde de 31-jarige DiCaprio reeds een legendarische -en eveneens controversiële- figuur uit het 20ste eeuwse Amerika: Howard Hughes.
Vooraleer zich op Leary te werpen, speelt de acteur eerst nog naast de wondermooie Jennifer Connelly een diamanthandelaar in de zich in Afrika afspelende avonturenfilm "The blood diamond", een prent van Edward 'Glory' Zwick.
Nu in het nieuws