Friese jongeman krijgt zonder erg spijker in hoofd

Print
Een spijker van ruim vier centimeter drong woensdagmiddag het achterhoofd van de 17-jarige Klaas de Boer uit het Friese Noordbergum binnen.
Hij was samen met een collega van een houtbouwbedrijf een tuinhuisje aan het plaatsen in Appingedam. Per ongeluk raakte zijn hoofd de schiethamer die zijn collega in de hand had. Onmiddellijk boorde de spijker zich in zijn geheel in de schedel. Klaas merkte er overigens nauwelijks iets van. "Trek 'm er maar uit met een klauwhamer," zei hij gekscherend. De hevig geschrokken collega waarschuwde een ambulance, die hem naar het universiteitsziekenhuis in Groningen bracht. Daar werd de spijker vakkundig verwijderd.

Een dag later vertelt hij er luchtig over. "Ze moesten een gaatje naast de spijker boren, omdat-ie er anders niet uit wilde. Dat voelde een beetje als een drilboor. Ik had een plaatselijke verdoving, maar eigenlijk heb ik nergens last van gehad. Ik ben geen moment buiten westen geweest. De spijker is wonder boven wonder net langs vitale zenuwen en langs mijn hersenen gegaan, een beetje schuin in de richting van een oogkas."
Zes hechtingen en een kleine kale plek zijn de enige herinneringen aan het ongelukje. "Maandag wil ik weer aan het werk," zegt Klaas.
Nu in het nieuws