Luchthaven Zaventem opent nieuwe parking

De luchthaven van Zaventem heeft een nieuwe parking geopend met in totaal 950 parkeerplaatsen. Het nieuwe parkeerterrein P3 beschikt nu over een capaciteit van 11.000 parkeerplaatsen.

Belga

De luchthaven van Zaventem kampte de afgelopen jaren met een tekort aan plaats voor wagens, vooral op piekmomenten. Dat zou nu moeten opgelost zijn, aldus Biac.

De luchthavenuitbater zegt dat tijdens dit eerste weekend van de zomeruittocht een recordaantal vertrekkende reizigers gebruik maakt van de luchthaven. Met de 950 bijkomende parkeerplaatsen in de gloednieuwe passagiersparking is nu voor de drukste zomermomenten voldoende plaats voorzien voor al wie met de auto naar de luchthaven komt.

Wie gebruikt maakt van P3, kan er een volledige week parkeren voor 79 euro. De parking bevindt zich in het hart van de luchthaven en geeft rechtstreeks toegang tot de aankomst- en vertrekhal. De parking zal dagelijks 24 uur op 24 uur toegankelijk zijn.

De nieuwe parking krijgt vanaf september elektronische signalisatie die de bestuurder begeleidt naar een beschikbare parkeerplaats. De parking zal op 1 september volledig afgewerkt zijn en dan plaats bieden aan 2.400 auto's. Daarmee komt het totaal voor de hele luchthaven op 12.500 parkeerplaatsen, verspreid over 7 verschillende parkings.