Ruim kwart ondernemingen niet in orde met aanvullende pensioenen

Print
Meer dan een kwart van de Belgische ondernemingen is nog niet in orde met de nieuwe wet op de aanvullende pensioenen. Dat blijkt uit een enquête bij 264 Belgische ondernemingen, uitgevoerd door Aon Consulting.
De enquête werd zes maanden voor de einddatum waarop de ondernemingen in orde moeten zijn met de nieuwe wet afgenomen. Deze nieuwe wet voorziet een grondige reorganisatie van de aanvullende pensioenen.

72% van de ondervraagde ondernemingen verklaarde dat zij hun pensioenplannen veranderd hebben om te beantwoorden aan de vereisten van de nieuwe wet. In de meeste gevallen gaat het om beperkte wijzigingen. Toch hebben sommige ondernemingen van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun pensioenregeling opnieuw te bekijken.
23% van de ondernemingen moet deze veranderingen nog doorvoeren en is van plan dat te doen voor 31 december 2006. 5% van de ondernemingen vindt het niet nodig om hun pensioenplan aan te passen. Zij lopen het risico de fiscale aftrekbaarheid van de patronale bijdragen te verliezen, luidt het.
Nu in het nieuws