Amper 1 student op 5 kent nieuwe regels studentenarbeid

Print
Slechts één student op de vijf weet welke de gevolgen zijn van het overschrijden van de twee periodes van 23 dagen waarbinnen ze voor hun prestaties geen RSZ maar enkel een solidariteitsbijdrage moeten afdragen op hun loon.
Dat blijkt uit een onderzoek van de uitzendgroep Randstad, waarvan de resultaten donderdag in Brussel werden voorgesteld. "De studenten, die in de eerste twee kwartalen van 2006 meer dan 23 dagen bij een werkgever werkten zonder RSZ af te dragen op hun loon, kunnen in de zomerperiode niet meer aan voordelige voorwaarden werken. Bovendien kan dat een rechtzetting van RSZ op het totale aantal gewerkte dagen bij die werkgever tot gevolg hebben", waarschuwt Randstad.

Voor het onderzoek werden in de loop van de kerstvakantie van 2005 1.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit het secundair, hoger of universitair onderwijs bevraagd. Voorts blijkt uit het onderzoek onder meer dat maar liefst 90 procent van de studenten werkt en dat 13 procent van de studenten werkt zonder contract.
Nu in het nieuws