Israël valt Palestijnse overheidsgebouwen aan in Gaza-stad

Toestellen van de Israëlische luchtmacht hebben in de nacht van donderdag op vrijdag het Palestijnse ministerie van binnenlandse zaken in Gaza-Stad bestookt.

AP Ned

Niemand zou gewond zijn geraakt, omdat het gebouw, dat in brand is gevlogen, wegens het late tijdstip van de aanval leeg was. Het Israëlische leger heeft de actie bevestigd. Volgens Israël is het kantoor van minister van binnenlandse zaken Said Siyam van de Hamas bestookt omdat daar terreurdaden zouden zijn gepland. Elders in de stad werden ook gebouwen van de Hamas en van Fatah onder vuur genomen, zeiden getuigen.

Israëlische militairen hebben in de nacht van woensdag op donderdag al tientallen ministers en parlementsleden van de Hamas opgepakt, om de Palestijnse regeringspartij onder druk te zetten de vrijlating van de in de Gazastrook ontvoerde Israëlische militair Gilad Shalit te bewerkstelligen. Een Israëlische legerwoordvoerder zei dat in totaal 64 Hamas-functionarissen zijn opgepakt. Onder hen zijn volgens Palestijnse bronnen acht van de 23 kabinetsleden en twintig van de 72 parlementariërs van de partij.