"Israël is open oorlog tegen Palestijnse regering begonnen"

Print
Israël is een "open oorlog" begonnen tegen de Palestijnse Hamas-regering. Dat stelt vice-parlementsvoorzitter Ahmed Bahar nadat het Israëlische leger woensdagnacht meerdere Hamas-ministers en -parlementsleden heeft gearresteerd.
De arrestaties betekenen een "open oorlog tegen de Palestijnse regering, het Palestijnse volk en de legitimiteit van Palestina, met als doel de vernietiging van de regering," aldus Bahar, zelf lid van Hamas.

Het Israëlische leger heeft woensdagnacht in Ramallah het lichaam teruggevonden van een jonge joodse kolonist die eerder deze week door een Palestijnse gewapende groepering was ontvoerd.

Een woordvoerder van de Palestijnse Comités voor Volksverzet toonde woensdag tijdens een persconferentie een fotokopie van de identiteitspapieren van de kolonist en herhaalde het dreigement dat de man gedood zou worden als het Israëlische leger zijn offensief in Gaza niet zou stopzetten. Eliahoe Asheri (18) woonde in de nederzetting Itamar noordelijk op de Westelijke Jordaanoever.

Ruim dertig Israëlische tanks zijn woensdagnacht het noorden van de Gazastrook binnengevallen. Dat melden getuigen en een Palestijnse veiligheidsbron aan het AFP. "Ongeveer 35 tanks zijn de Gazastrook tot zo'n 600 meter binnengereden, ten oosten van de stad Jabalya, bij Beit Hanoun," aldus de veiligheidsbron. De tanks worden vergezeld door bulldozers en zijn tot nu toe niet verder getrokken, zo luidt het. Militaire vliegtuigen vliegen over de zone af en aan. Volgens getuigen zijn hier en daar artilleriegranaten afgevuurd.
Nu in het nieuws