5 jaar cel voor De Prins

Print
De rechtbank van Hasselt heeft donderdag in het KS-proces Maurits De Prins veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan 1 jaar met uitstel, en een boete van 270.000 frank. Juridisch raadgever van Superclub, Charles Cool, kreeg drie jaar cel, waarvan eveneens een jaar met uitstel, en een boete van 225.000 frank. Marc De Schutter kwam ervan af met een voorwaardelijke straf van drie maanden en een voorwaardelijke geldboete van 18.000 frank.
Thyl Gheyselinck werd veroordeeld tot vijf maanden voorwaardelijk en een boete van 135.000 frank. KS-baas Peter Kluft kreeg een voorwaardelijke celstraf van 1 jaar en een boete van 250.000 frank. Gerard Van Acker kreeg van de rechter vijf maanden voorwaardelijk en 135.000 frank boete. KS-kaderleden Robeyns en Van Den Broeck werden elk veroordeeld tot 1 maand voorwaardelijk en een voorwaardelijke geldboete van 5.000 frank. Voor Beliën volgde een vrijspraak.

De vordering van de burgerlijke partij, NV Mijnen, tegen Superclub werd ontvankelijk verklaard voor De Prins en Cool. Zij moeten solidair het bedrag van 1,152 miljard betalen aan de NV Mijnen. De vordering tegen Pears Plastics is gegrond verklaard tegen Peter Kluft. Hij moet tien miljoen frank betalen. Ook de vordering in verband met de premies aan de opzichter werd gegrond verklaard voor een bedrag van 2,75 miljoen frank tegen Kluft, Robeyns en Van Den Broeck. De rechstreekse dagvaarding van Cool tegen Philips België, Philips Amsterdam en Jan Timmer en de daarbij aangesloten vorderingen van Nethcorps Venture, Nethcorps Investments het Luxemburgse EFP werden ongegrond verklaard.
MEEST RECENT