Maaseikenaar schuldig aan aanranding en verkrachting adoptiedochters

De strafrechter van Tongeren heeft vrijdag een 42-jarige man uit Maaseik veroordeeld tot vier jaar cel voor de aanranding en verkrachting van zijn minderjarige adoptiedochters. Dat feiten speelden zich af tussen 1993 en 2004.

Belga

Omdat de Maaseikenaar zichzelf aangaf bij de politiediensten en professionele hulp zocht, verleende de rechter hem vrijdag een volledig uitstel van straf. De man moet zich gedurende vijf jaar wel aan strikte voorwaarden houden. Zo mag hij geen contact meer hebben met zijn adoptiedochters en ook geen beroep uitoefenen waarbij minderjarigen betrokken zijn.

De rechter ontzette de man tevens voor een periode van tien jaar uit zijn rechten. De rechter oordeelde dat de feiten bijzonder zwaarwichtig en maatschappelijk ontoelaatbaar waren en tilde er bovendien zwaar aan dat de man de meisjes misbruikte nadat ze eerder ook al seksueel misbruikt werden door een toenmalige buurman.

Aan de moeder van de meisjes moet de Maaseikenaar een morele schadevergoeding van 1.000 euro betalen. De twee meisjes zelf krijgen een schadevergoeding van in totaal 8.500 euro.