Begrafenis Nathalie enkel in intieme kring

De begrafenis van Nathalie Mahy zal zaterdag in strikt intieme kring plaatsvinden. De vader van Nathalie wil geen enkele journalist, fotograaf of cameraman in de kerk of op het kerkhof.

Belga

De plechtigheid begint om 10 uur in de kerk Saint-Gilles. De 120 beschikbare zitplaatsen zijn uitsluitend bestemd voor de familie en genodigden. Het grote publiek wordt niet toegelaten.

Het gebied rond de kerk wordt afgesloten. Voor journalisten is een plaats voorzien tussen het kerkhof en de kerk. De dienst wordt voorgegaan door de priesters Boron en Fortemps. Daarna wordt Nathalie begraven op het kerkhof tegenover de kerk.

De begrafenis van haar stiefzusje Stacy vindt maandagmorgen om 11 uur plaats in de kerk Sainte-Foy. De ouders van Stacy hebben geen bezwaar tegen de aanwezigheid van journalisten in de kerk. De ceremonie zou dus rechtstreeks op televisie kunnen worden uitgezonden. Stacy wordt op het kerkhof van Paifve naast haar grootmoeder begraven.

De meisjes liggen momenteel opgebaard in het funerarium "De Lahaye" in de rue Surlet in Luik. Het college van burgemeester en schepenen van Luik brengt rond 14 uur een laatste groet.