Waalse Huisvestingsmaatschappij dient klacht in

De Waalse Huisvestingsmaatschappij (SWL) heeft bij het parket van Bergen klacht ingediend tegen de sociale huisvestingsmaatschappij van Boussu, Boussu-Hornu Logements (BHL), die maandelijks iets meer dan 420 euro uitbetaalde aan zijn vroegere voorzitter, Walter Durieu. Dat schrijft La Dernière Heure vrijdag.

Belga

Er kwamen verschillende onregelmatigheden binnen de BHL aan het licht. De directeur van de maatschappij, Pierre Estiévenart, zou bevoordeeld zijn voor zijn huur en kosten. Bovendien zou hij, volgens een anonieme brief van een vroegere werknemer ook "dubbel werk" gehad hebben. Voor de fusie van de maatschappijen van Boussu en Hornu in 2001, stond Estiévenart namelijk aan het hoofd van de Foyer Moderne, maar het zou zijn echtgenote geweest zijn die zich met die zaak bezighield, aangezien Estiévenart voltijds tewerkgesteld was bij een bank.

Daarnaast zou de neef van Estiévenart, zoon van schepen Corda in Boussu, een huis gekregen hebben en zou de zoon van de directeur, een architect, ook ingetekend hebben op aanbiedingen van de maatschappij.

De overschrijvingen naar Walter Durieu zouden enkele maanden geleden gestopt zijn, toen de problemen bij de huisvestingsmaatschappijen onder de aandacht van de media kwamen.