Dode bij ongeval aan overweg in Olsene

Bij een aanrijding tussen een trein en een bestelwagen op een overweg in het Oost-Vlaamse Olsene is donderdagnacht de bestuurder van de bestelwagen om het leven gekomen.

Belga

BR> Zijn passagier raakte zwaargewond, zo is vrijdagochtend van woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel vernomen.

Het ongeval gebeurde om 23.50 uur op de spoorverbinding van Gent naar Kortrijk. Het parket en een verkeersdeskundige begaven zich ter plaatse en leidden uit de eerste gegevens af dat de bestuurder van de bestelwagen vermoedelijk gepoogd heeft tussen de slagbomen door te rijden. De slagbomen, lichten en het belsignaal van de overweg werkten immers, aldus Petit.

De treinbestuurder bleef ongedeerd, maar is in shock. De 25 reizigers die op de trein zaten, werden met een bus naar het station Gent Sint-Pieters gebracht, waar ze op een andere trein konden stappen of met een taxi naar hun bestemming werden gebracht.

Het wrak van de bestelwagen moest met een kraan worden getakeld. Rond 6.45 uur werd de aangereden trein weggesleept. Het treinverkeer tussen Gent en Kortrijk verloopt ondertussen over één spoor. Dat veroorzaakt vertragingen van tien tot vijftien minuten.