Child Focus ontving al meer dan 2.000 steunbetuigingen

Print
Al meer dan 2.000 mensen hebben op de website van Child Focus hun steun betuigd aan de families van de vermoorde meisjes Stacy en Nathalie.
a href="http://www.childfocus.be" target="_new">Child Focus startte gisteren om 14 uur via de website een rouwregister op waar iedereen zijn steunbetuigingen aan de familie van Stacy en Nathalie kon doen. Dat e-mailadres kwam er omdat Child Focus vreesde dat zijn noodnummer 110 overbelast zou worden door mensen die hun steunbetuiging wilden uiten. Die lijn moet echter vrij blijven voor andere mogelijke verdwijningen.
"Donderdagmiddag om 14 uur hadden we al meer dan 2.000 steunbetuigingen", zegt Maryse Rolland, adjunct-woordvoerster van Child Focus. "Het is belangrijk voor de bevolking dat er een manier is om hun steun te kunnen betuigen. Nadat het nieuws gisteren verspreid raakte, werd het e-mailadres echt overspoeld met mails. Meestal zijn het heel emotionele steunbetuigingen van mensen die gechoqueerd zijn en hun medeleven aanbieden. Vaak hebben ze zelf ook een kind verloren en voelen ze sterk mee met de familie."
Het e-mailadres blijft zeker een week bestaan.

Dirk Depover, woordvoerder van Child Focus, zegt dat de affiches van Child Focus die de verdwijning van Stacy en Nathalie signaleerden, nu ook worden weggehaald. Dat verloopt volgens de Child Focus-procedure van afficheren en desafficheren. "Uit respect voor de slachtoffers en hun familie kunnen de affiches niet blijven hangen. Het is te confronterend voor de familie om overal die affiches te moeten zien."
Volgens Child Focus is het belangrijk voor toekomstige verdwijningen dat de mensen weten dat wanneer een affiche er nog hangt, het kind nog altijd vermist is. Om die reden moet er ook consequent gehandeld worden bij het oplossen van de verdwijning, ook al is die in negatieve zin opgelost. De affiches worden nu dus verwijderd.
Bij de structurele partners van Child Focus zoals Delhaize, de NMBS, De Lijn en de TEC worden de affiches door de partners zelf weggehaald, wat snel kan gebeuren. De affiches die door vrijwilligers werden opgehangen, worden door de vrijwilligers weggehaald. "Sommige particulieren vroegen ons of ze de affiches niet nog even konden laten hangen. Volgens de procedure mag dat niet, maar we raden hen aan de affiches tot de dag van de uitvaart te laten hangen en ze de dag erna weg te nemen. We vragen ook aan alle mensen met geïmproviseerde affiches of ze die na de uitvaart kunnen weghalen, uit respect voor de families," aldus Dirk Depover van Child Focus.
Nu in het nieuws