Hand in Hand organiseert herdenking doodgeschoten Turk

Print
Op het Werfplein in Aalst wordt zaterdag om 11 uur een herdenkingsplechtigheid gehouden voor de man van Turkse afkomst die half juni neergeschoten werd door een politieagent. Het Aalsterse comité Hand in Hand, dat een tiental organisaties vertegenwoordigt, organiseert de herdenking uit solidariteit met de familie van het slachtoffer.
Ceylan Ardiçlar werd in de nacht van vrijdag 16 juni op zaterdag 17 juni door een politieagent dood geschoten, toen hij wilde vluchten bij een alcoholcontrole. Twee agenten achtervolgden de man en een van hen schoot hem in de rug. Het slachtoffer werd opgenomen in het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst en overleed er afgelopen weekend aan zijn verwondingen. Hij was 38 jaar oud en vader van drie kinderen.
Intussen zet het gerecht van Dendermonde het onderzoek voort. "Voorlopig wijst geen enkel element erop dat de afkomst van de man een rol zou hebben gespeeld", zegt Theo Byl van het Dendermondse parket. "Wij hebben deze zaak meteen ernstig genomen. Er is onmiddellijk een wedersamenstelling geweest er is een onafhankelijke onderzoeksrechter gevorderd. Wij geven dit onderzoek alle kansen en willen dat er volledige duidelijkheid komt", voegde hij eraan toe.

Een college van wetsdokters bevestigde dat de dood van de man enkel te wijten was aan de gevolgen van de schietpartij. Volgens Byl zal de politieagent hoogstwaarschijnlijk door de raadkamer worden doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De agent is sinds het schietincident buiten dienst.
Nu in het nieuws