Luiks parket bevestigt wurging en vondst DNA-sporen

Print
De Luikse procureur des konings, Anne Bourguignont, heeft vanavond officieel bevestigd dat Nathalie Mahy en Stacy Lemmens overleden zijn aan de gevolgen van wurging.
BR> De lichamen van beide meisjes vertonen letsels aan de hals. Uit de autopsie blijkt dat de dader Nathalie aan de linkerkant van haar nek en hals heeft vastgehouden. Stacy vertoont ook dergelijke sporen aan beide armen.
Volgens de procureur des konings werd alleen Nathalie Mahy verkracht. Waar dat is gebeurd, is niet duidelijk. De speurders zijn woensdag wel in een hut gaan kijken nabij de plaats waar de meisjes gevonden werden. Er werden stalen genomen, die momenteel geanalyseerd worden.

Bourguignont zei donderdag op de persconferentie ook dat de autopsie heeft uitgewezen dat de twee meisjes, die verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni, 15 tot 19 dagen geleden gestorven zijn. "Het lijkt waarschijnlijk dat ze de nacht van hun verdwijning overleden zijn. Ze droegen nog dezelfde kledij. De kleren van Nathalie waren gedeeltelijk afgerukt," aldus de procureur des konings.

Het toxicologisch onderzoek gaat intussen voort. DNA-sporen van de dader op de lichamen van de meisjes zullen vergeleken worden met het DNA van Abdallah Ait Oud, de hoofdverdachte in deze zaak.
Het aanhoudingsmandaat van Ait Oud wordt uitgebreid, nadat de kamer van inbeschuldigingstelling eerder donderdag de voorlopige hechtenis van de man met een maand had verlengd. Ait Oud werd eerder in beschuldiging gesteld van ontvoering en opsluiting van de kinderen. Daar komen nu verkrachting en moord bij.
Volgens Anne Bourguignont zijn er ernstige aanwijzingen tegen Abdallah Ait Oud, maar de man ontkent nog steeds bij de feiten betrokken te zijn. Het wordt niet uitgesloten dat een tweede dader bij de feiten betrokken was, maar daarvoor is nog geen enkel bewijs gevonden. "Van alle pedofielen in de buurt zijn de alibi's gecontroleerd," aldus de procureur des konings.

Op de plaats waar de lichamen van de vermoorde meisjes woensdag werden gevonden, werd donderdag niet meer gespeurd. De onderzoekers beschikken over alle elementen die nodig zijn voor dit onderzoek en wachten de resultaten van de wetenschappelijke experts af.

De ouders van Stacy en Nathalie hebben donderdagochtend als eersten de resultaten van de lijkschouwingen op de lichamen van hun kinderen vernomen. Waarop ze werden uitgenodigd op het justitiepaleis van Luik voor de organisatie van de begrafenis.
De stoffelijke overschotten van Stacy en Nathalie zijn donderdagnamiddag omstreeks 16.30 uur naar het funerarium De Lahaye in de rue Surlet in Luik overgebracht. De kistjes werden in verschillende zaaltjes opgesteld.
De begrafenis van Nathalie zou zaterdagochtend plaatsvinden in Cointe in intieme kring, volgens de wens van de vader, die niet wil dat de meisjes samen worden begraven.
De begrafenis van Stacy is maandag gepland. De dienst is in de Sainte-Foy-kerk in de wijk Saint-Léonard, waar Stacy werd gedoopt. Het meisje zal worden begraven op het kerkhof van Paifve, naast haar overgrootmoeder.
Nu in het nieuws