KI bevestigt aanhouding Abdallah Ait Oud

Print
De Luikse kamer van inbeschuldigingstelling heeft donderdag de aanhouding van Abdallah Ait Oud verlengd. Ze volgde het rekwisitoor van het parket, zo bevestigde Anne Bourguignont, de Luikse procureur des konings.
De magistraten van het hof van beroep meenden uiteindelijk dat er voldoende aanwijzingen van schuld waren, zoals zijn aanwezigheid op de plaats van de feiten, zijn alchohol- en drugsgebruik die avond en het feit dat hij zich meerdere dagen aan het gerecht onttrok. Ook de omstandigheden van zijn vlucht, de manier waarop hij zich aangaf bij de politie, alsook zijn wil om van uiterlijk te veranderen door zijn haar af te scheren en andere kleding aan te trekken, waren redenen voor zijn verdere aanhouding.

De KI vermeldde eveneens dat het paar sportschoenen van Nike nog niet werd teruggevonden. Ook had ze het over sporen van schrammen op het lichaam van de verdachte. De verwarde uitleg van Ait Oud over zijn tijdsbesteding de avond van de verdwijning van de meisjes woog eveneens op de beslissing van de KI, die preciseerde dat de wetenschappelijke analyses nog steeds bezig zijn. Wat de sportschoenen betreft, legden de advocaten van Ait Oud uit dat hun cliënt die vergat in het flatgebouw waar hij woont, maar op een andere verdieping dan die van zijn appartement. De schoenen zouden vervolgens gestolen zijn.

In zijn verhoren verklaarde de verdachte dat hij schrammen opliep toen hij probeerde het huis van zijn vriendin binnen te raken. De ontdekkingen woensdag van de kinderlichamen op een beboste plaats kan doen vermoeden dat hij zich verwondde aan de takken.
Nu in het nieuws