Verdachten busincident verschijnen volgende week voor raadkamer

De raadkamer in Antwerpen zal pas volgende week beslissen of ze de aanhouding van de drie meerderjarige verdachten van het dodelijke busincident van zaterdag al dan niet met een maand zal verlengen. Het uitstel kwam er op vraag van de verdediging.

Belga

"Enerzijds willen we zo ons respect betuigen aan de familie van slachtoffer Guido Demoor, die vrijdagmorgen begraven werd", zegt advocaat Walter Damen. "Maar anderzijds leek het ons ook aangewezen om de reconstructie af te wachten, omdat dan pas helemaal duidelijk zal zijn wat ieders aandeel in de feiten was. En dat zou wel eens een weerslag kunnen hebben op de beslissing van de raadkamer met betrekking tot hun verdere aanhouding."

Uit de verklaringen van de verdachten zou immers blijken dat slechts twee van hen het slachtoffer geslagen en geschopt hebben. De vier anderen zouden lijdzaam hebben toegekeken. Tijdens de reconstructie, die zaterdag plaats vindt, zullen hun verklaringen getoetst worden aan de materiële vaststellingen in het strafdossier. Als de resultaten van de wedersamenstelling maandagochtend aan het dossier toeggevoegd worden, zullen de drie meerderjarigen maandag om 14 uur voor de raadkamer verschijnen. Als dat niet het geval is, wordt de zaak uitgesteld tot woensdag.