Districtshuis Wilrijk verdwijnt niet

Een flink aantal verontruste Wilrijkenaars belde donderdag naar het districtshuis. Aanleiding was het misleidende artikel in het informatieblad De|n|Antwerpenaar waarin onder de titel Afscheid van het districtshuis in Wilrijk’ de afbraak van het gebouw wordt aangekondigd.

kdriessens

BR> De werkelijkheid is helemaal anders, want het districtshuis aan de Bist is beschermd en het oude gedeelte blijft dus helemaal overeind zodat aan het uitzicht niets zal veranderen. Wel wordt vanaf september begonnen met de sloop van de achterbouw, samen met de lokalen van de kunstacademie. Of ook de conciërgewoning zal verdwijnen, is nog geen uitgemaakte zaak. In de plaats komt aansluitend op het oude gedeelte van districtshuis een volledig nieuw administratief centrum waarin ook het nieuwe politiekantoor zal worden ondergebracht.

Hoofdredacteur Hugo Lauwers van De|n|Antwerpenaar toont zich even verrast bij zoveel commotie, maar geeft grif toe dat er iets is fout gelopen op het vlak van de communicatie met het district.