Vanaf morgen drijvend schaakbord in Rivierenhof

Print
In het provinciale domein Rivierenhof in Deurne is vanaf morgenmiddag een gigantisch drijvend schaakbord te bewonderen op de spiegelvijver aan het kasteel.
Het kunstwerk "The Book of Games", van acht op acht meter, gaat om 11 uur te water. Het is een onderdeel van het muzikaal multimediaproject "The Great Globe" van Robert Groslot (55), de pianist-componist die als dirigent met zijn symfonisch orkest 'Il Novecente' al jaren de Night Of The Proms- concerten begeleidt.

Als grafisch kunstenaar is Robert Groslot een laatbloeier. Sinds begin 2001 maakte hij een hele reeks tableaus met een mixed media techniek.
Het drijvend schaakbord bestaat uit 64 panelen van één vierkante meter in een diepblauwe of witte kleur, die ofwel uit vroeger werk van Groslot ofwel uit nieuw materiaal zijn samengesteld. Bovenop vier velden komt een levensgroot beeld van de hand van Wim Waumans. Het stelt twee ruziemakende en schakende figuren voor, eveneens in wit en donkerblauw.

The Great Globe drijft tot begin september op de kasteelvijver van het Rivierenhof. Daarna wordt het verplaatst naar de bootjesvijver, één van de meer natuurlijke vijvers van het domein, tegenover het terrein van voetbalclub SAVA.
Nu in het nieuws