Stad Antwerpen lanceert eerste sociale infopunten

Print
De stad Antwerpen, het OCMW en nog een aantal sociale partners hebben donderdag in het districtshuis van Merksem het eerste sociale infopunt boven de doopvont gehouden. Het sociale infopunt zal het aanspreekpunt bij uitstek worden voor alle Antwerpenaren die vragen hebben over het sociale aanbod in hun stad of gemeente.
Het districtshuis van Merksem en het sociaal centrum Arena in Deurne zetten als eersten hun deuren open voor buurtbewoners met sociale vragen. De komende maanden zal het aantal punten verder worden uitgebouwd om tot een echt netwerk te komen.

"Het sociaal beleid heeft de traditie om tamelijk gefragmenteerd opgebouwd te zijn. Nu gaan alle partners veel beter met elkaar samenwerken en de sociale infopunten maken dat heel concreet", zei burgemeester Patrick Janssens. "De sociale infopunten zullen de toegankelijkheid vergroten", aldus nog Janssens. Eén van de doelstellingen van de sociale infopunten zal zijn om de klant heldere informatie te geven zodat hij met één doorverwijzing op de juiste plek terechtkomt.
Op termijn worden alle districtshuizen, stadskantoren, sociale centra en dienstencentra opgenomen in het netwerk van sociale infopunten. Met het ziekenfonds De Voorzorg, ziekenfonds CM, CAW Metropool en CAW De Terp is een akkoord bereikt. Hun loketten zullen ook deel uitmaken van het netwerk van sociale infopunten.
Nu in het nieuws