Zoo verwelkomt babyzeehond, yakje en Colobusaapje

Twee weken na de eerste babyboom, beleeft de Zoo van Antwerpen een nieuwe babyboom.

De afgelopen dagen zagen een zeehondje, een yakje en een Colobus- of franjeaapje het levenslicht in de dierentuin. De komende weken worden er nog kleintjes verwacht want ook zebra Lindy en zeehond Queenie zijn in blijde verwachting.

In de nacht van dinsdag op woensdag beviel zeehond 'Vlotjes' van een zeehondenbaby. Voorlopig laten de verzorgers moeder en jong even uitrusten zodat de Zoo het geslacht van de baby nog niet kent.

Vrijdag kwam yakje Hero ter wereld. Hero is het broertje van yak Funny en het zoontje van mama Winnie en vader X-bull. In totaal heeft de Zoo 8 yaks die samenleven met de kamelen en de ezels in het Grote Perk. Winnie en Hero zullen wellicht in het weekend hun eerste pasjes buitenzetten.

Ook de Colobusapen Malindi en Max mochten een nieuwe telg verwelkomen. Het jong is in tegenstelling tot zijn zwart-witte ouders helemaal wit. Dat blijft zo het eerste halfjaar van zijn leven. Zo weten alle groepsgenoten dat ze te maken hebben met een jongeling en zijn ze er extra voorzichtig mee.

Nu in het nieuws