Antwerpen frist website op

Print
De stad heeft haar website vernieuwd. De oude ‘antwerpen. be’ was hopeloos verouderd en telde veel te veel pagina’s.
Bovendien lag de server om de haverklap plat. Daar is nu wat aan gedaan. ”Van wormenbak tot Oosterweelverbinding, je vindt alle info op de website”, zegt schepen Chantal Pauwels. De nieuwe versie van de website kreeg frisse kleurtjes, elke bladzijde werd opgesmukt met het 0A-logo en ook de opmaak werd aangepast. Als je nu naar een stedelijk product zoekt - de bibliotheek, bijvoorbeeld - krijg je naast de tarieven, openingsuren en contactgevens, alle andere links in het kolommetje rechts te zien, bijvoorbeeld.

Nieuw is ook de link naar het e-loket. Daarmee kan de surfer thuis formulieren opvragen, invullen en elektronisch versturen. Informatie zoeken kan op verschillende manieren: al surfend, via de zoek-knop en alfabetisch via de ‘A tot Z’-lijst. Je kan ook per district naar info zoeken, door bijvoorbeeld eerst op ‘Hoboken’ te klikken en dan op ‘bibliotheken’.

”De site opfrissen was nodig”, zegt schepen van Communicatie Chantal Pauwels (Groen!). ”Met 25.000 pagina’s, 170 subsites en meer dan 190.000 bezoekers per maand haperde de boel wel eens. Ook de server lag er veel te vaak uit. We hebben nu geïnvesteerd in een veel krachtigere server, dus dat probleem is van de baan. Ook het aantal bladzijden is drastisch gereduceerd naar 2.500 pagina’s.

Zonder aan het informatieaanbod te raken, want er stond een heleboel info dubbel op de site.” Of de nieuwe website gebruiksvriendelijker is, daarover beslist de surfende burger. Die kan zijn reacties kwijt op de webstek en tegelijk deelnemen aan een wedstrijd.
Nu in het nieuws