Open lijst sp.a goedgekeurd

Print
Rabbijn Aäron Malinsky (foto) en voetballer Karim Bachar zijn enkele nieuwe en opmerkelijke namen op de Antwerpse sp.a-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober.
Die lijst werd woensdagavond goedgekeurd door het partijcongres. Duwers zijn Kathleen Van Brempt (plaats 55) en, zoals bekend, Maya Detiège (54). Dat burgemeester Janssens de lijst gaat trekken was ook al langer geweten.

Aäron Malinsky richtte in 2004, samen met priester Hendrik Hoet en imam Jamal Maftouhi, Trialoog op. De bedoeling van het initiatief is om een brug te slaan tussen de gemeenschappen. Trialoog ontstond na de relletjes twee jaar geleden in Borgerhout. Karim Bachar is een begenadigd zaalvoetballer bij Forcom Antwerpen en schopte het tot Rode Duivel. Bachar heeft ook zijn strepen verdiend als jongerencoach op de Borgerhoutse pleintjes en is een voorbeeld en rolmodel voor veel allochtone jongeren. Andere nieuwe gezichten zijn Paula De Brie en Güler Turan. Paula De Brie (plaats 18 en schermlijsttrekker) is straatvrijwilligster in de Seefhoek en lid van de organisatie Antwerpen aan ‘t Woord. Güler Turan is een jonge advocate uit Berchem en bezet de achtste plaats op de lijst. Binnen sp.a wordt de voor het grote publiek onbekende vrouw als veelbelovend omschreven.
Nu in het nieuws